רישום פלילי, רובנו נתקלנו במושג בהקשר התעסוקתי כאשר התבקשנו, בד"כ בדרך דיפלומטית, להמציא תעודת יושר על מנת להתקבל למקומות עבודה רלוונטיים. רישום פלילי מתנהל עבור כל תושב במדינת ישראל עפ"י חוק. מידע זה נאגר במרשם הפלילי של משטרת מדינת ישראל.
הרישום הפלילי כולל בחובו הרשעות פליליות לצד רישומים אחרים דוגמת: אי כשירות לעמוד למשפט בשל מצב נפשי או פיזי, התחייבות להימנע מביצוע עבירה מסוימת, רישומים לגבי תיקי חקירה סגורים וכדומה.
משמע, בתוך גיליון רישום פלילי ניתן למצוא פרטים נוספים ומגוונים מעבר להרשעות או עונשים ספציפיים.
הרישום הפלילי הינו חסוי על פי חוק, אם כי כל אדם זכאי לקבל את גיליון הרישום הפלילי שלו בהצגת תעודת זהות, בכפוף לתשלום אגרת בולים.
למרות החיסיון , המשטרה ו/או גורמי אכיפת החוק האחרים, כן מוסמכים להעביר את המידע – רישום פלילי לגופים שונים, אשר עפ"י חוק זכאים לקבלו.
כאמור, קיימת אפשרות למחיקת רישום הפלילי , על ידי הגשת בקשה מסודרת למחיקתו לגורמים האמונים על כך.
חשוב לזכור, כי אף אם מדובר בסגירת תיק בשל חוסר ראיות או העדר עניין הציבור, בשונה מסגירת תיק מחוסר אשמה, עדיין מצוין הרישום הפלילי במשטרה כרישום חקירה סגורה, והיא לכשעצמה יכולה לעורר תהיות כאשר המידע מועבר לגופים השונים.
את הבקשה מומלץ להגיש ע"י עו"ד המתמחה בתחום הפלילי ומכיר את הדין, שכן הבקשה צריכה להיות מנומקת ומלווה בטענות משפטיות ועובדתיות ובנסיבות נוספות הרלוונטיות לדבר העבירה ו/או המקרה .
חשוב לציין כי מחיקת רישום פלילי אינה מוחקת את הרישום מהמאגר אלה מונעת את ההרשאות לקבלת מידע של מספר גופים.