הטרידו, איימו ופגעו בשלוות חייכם, זוהי – הטרדה מאיימת !
רבים מאתנו נתקלים מעת לעת במצב בו הם חשים מאוימים, מוטרדים או כי נפגעה שלוות החיים לה ציפו לזכות במקום המגורים.
המחוקק נתן דעתו לסוגיה זו ובשנת 2001 נכנס לתוקפו חוק למניעת הטרדה מאיימת. בדברי ההסבר של הצעת החוק נאמר, בין השאר, כיהמושג "הטרדה מאיימת", מתייחס לדפוסי התנהגות הכוללים הטרדות ואיומים מסוגים שונים, אשר פוגעים בשלוות חייו, בפרטיותו או בגופו של אדם, ועל פי ניסיון החיים המצטבר, מקימים גם חשש לפגיעה בגופו או בחייו של האדם המוטרד.
מרבית המעשים המצטרפים יחד לכדי הטרדה מאיימת מהווים, כל אחד בפני עצמו, עבירה פלילית… עם זאת, גם הטרדות ואיומים מרומזים משתמעים ועקיפים, שאינם עולים כדי עבירות פליליות, עלולים ליצור, כמכלול, הטרדה מאיימת.
מלשון החוק ניתן ללמוד, כי לא היה בדעת המחוקק לצמצם את המקרים בהם תוגדר התנהגות "כהטרדה מאיימת". זאת וגם זאת נקבע, כי הטרדה היא "בכל דרך שהיא", "בנסיבות הנותנות בסיס סביר" להניח, כי המטריד ישוב להטריד ויפגע בשלוות חייו או בפרטיותו, או בחירותו של אדם אחר, אם המעשים בוצעו "בין במפורש ובין במשתמע, בין במישרין ובין בעקיפין".
למעשה בכל מקרה בו הנפגע חש איום הוא רשאי לפנות לבית משפט השלום בבקשה לקבל צו אשר ימנע מן המטריד להמשיך ולעשות זאת.
היה והשתכנע בית המשפט, כי יש מקום להעניק סעד לנפגע יעניק צו מניעת הטרדה מאיימת האוסר על הפוגע לעשות כל או מקצת מהפעולות אשר יש בצידן משום הטרדה מאיימת.
תוקפו של הצו הוא עד לשישה חודשים הניתנים להארכה עד לשנה ובמקרים מסוימים לתקופה של שנתיים.